(4 december) Inom den närmaste veckan räknar styrelsen i Alliansen Ringen med att kunna ge besked om det blir omstart för seriespelet under de två första veckorna av januari 2021. Nuvarande uppehåll trädde i kraft i mitten av oktober och gäller till den 31 december 2020 och med bakgrund till rådande läge avseende Corona-pandemin.

I förra veckan beslöt seriekommittén inom Svenska Bowlingförbundet att återuppta seriespelet i de nationella serierna från lördagen den 16 januari 2021 och det spelprogrammet har under vårsäsongen utökats med de fem omgångar som ställdes in under hösten.

Vad gäller seriespel för pensionärsbowlarna inom Alliansen Ringen är det helt upp till föreningens styrelse att ta beslut och man har tidigare påpekat vikten av att följa de rekommendationer som fattas av Regering, regionstyrelse och Folkhälsomyndighet.

Under höstsäsongen, fram till det att seriespelet ställdes in, klarade de 73 klubbarna inom Alliansen Ringen av att spela totalt 228 matcher, 192 matcher har därefter strukits från spelprogrammet avseende uppehållet i oktober-december av de totalt 840 som den här säsongen omfattar i de sex divisionerna. Kommer seriespelet i gång vecka 1-2 innebär det att 420 matcher återstår och dessa kommer, enligt redan taget beslut i Alliansen, att fortsätta spelas på respektive hemmahall.

Bilden: Kommer seriespelet att återupptas i början av januari? 192 matcher har redan ställts
in den här
säsongen. Bilden från en  tidigare match mellan Höör-1 och Höganäs-1.
(Foto: Håkan Andersson)