Arkiv juni, 2019

Första guldet vid EM i München gick till England

(13 juni) Det blev England som spelade hem första ”guldet” i herrarnas Europamästerskap i München, detta genom Matty Clayton som besegrade Tobias Börding från Tyskland i finalen med 190-180.

För det svenska laget blev inledningsdistansen om sex serier en besvikelse där ingen var i närheten att nå en av de fyra platser som gav semifinalspel. För spel om medaljerna krävdes 1331 poäng och den noteringen stod Tobias Börding för där fransmannen Gaetan Mouveraux toppade med 1377 poäng. Bäste svensk blev 19-årige debutanten William Svensson med 1269 poäng på plats 18, Mattias Olsson (bilden) noterade 1264, Pontus Andersson 1250, Martin Larsen 1229, Adam Andersson 1200 och Mattias Wetterberg 1174 poäng på den långt i från lättspelade banprofilen.

Nu går EM vidare med 2-mannalag som spelas fredag-lördag och där landslagscoachen Patrick Backe med all säkerhet nominerar lagen Mattias Olsson-Adam Andersson, Pontus Andersson-William Svensson och Martin Larsen-Mattias Wetterberg. Och lagtävlingen kommer även den att streamas live på länken, båda dagarna från kl 10.00: https://www.youtube.com/user/StreamForce4Bowling

Nu drar herrarnas EM i gång i München

(11 juni) Onsdagen den 12 juni drar Europamästerskapen i bowling för herrar i gång 54-banorshallen Dream Bowl Palace i München och tävlingarna inleds med singelspel över 6 serier, avslutas den 22 juni med Master-slutspel. Och allt streamas i direktsändning direkt till din dator i ett mästerskap som samlat spelare från 33 nationer i Europa.

Sverige kommer med rutinerade spelare som Martin Larsson och Mattias Wetterberg från Team Pergamon (Partille) och de får sällskap av klubbkamraterna och debutanterna Adam Andersson och Mattias Olsson och av William Svensson, Kaskad (Norrköping) som gör landslagsdebut på seniornivå samt av Pontus Andersson, Team Clan (Nässjö).

EM omfattar efter inledande singelspelet onsdag kl 09.00, med debutanterna och vänsterhandsspelarna Adam Andersson och Mattias Olsson som första svenska par på banorna, blir det lagtävlingar för 2-manna, 3-manna och 5-mannalag och efter 24 spelade serier kommer de 24 bästa individuellt att kvala in för Masterslutspelet. Fem kameror finns för övrigt i bowlinghallen vid livesändningarna som var och en täcker upp fyra banor och här är länken till de streamde sändningarna: https://www.youtube.com/user/StreamForce4Bowling

Amerikanska proffs och svensk elit till Helsingborg


Amerikanska proffset Kyle Troup vann ”Lucky Larsen Master” 2018.

 

(6 juni) Merparten av de absolut bästa amerikanska proffsspelarna kommer, så gör även hela den svenska eliten. Jason Belmonte från Australien som vann premiäråret 2017 är anmäld liksom fjolårssegraren Kyle Troup från USA. Det handlar om den tredje upplagan av ”Storm Lucky Larsen Masters” som efter två år i Baltiska Hallen i Malmö nu flyttar till Olympiahallen i Helsingborg där den spelas 29 augusti-8 september.

Det är för övrigt den enda svenska tävling som ingår i ”World Tour” och med drygt 1 miljon i total prissumma, därav 150.00 svenska kronor i förstapris,  lockar den de allra bästa spelarna.

Det är svenska elitspelaren Martin Larsen i Team Pergamon som fått ge namn åt tävlingen och med sina kontakter i den amerikanska proffstouren tillsammans med rejäla prispengar har det inte varit svårt att locka hit de allra bästa spelarna. Till dags dato är det anmält för 525 starter i Olympiahallen för ett inledande kvalspel över 6 serier.

Premiäråret 2017 i Malmö vann Jason Belmonte efter seger i stegfinalen mot Cameron Wier, USA med 245-180, i fjol tog Kyle Troup, USA hem segern efter att ha besegrat Jason Belmonte i finalen med 248-232. Och alla de nämnda är anmälda för spel i Olympiahallen, tillsammans med bl.a. Sean Rash, Chris Barnes, Ronnie Russell, Jakob Butturf, EJ Tackett i ett startfält som ingen annan tävling i Europa kan mäta sig med. Lägg därtill eliten från Tyskland, Finland, Danmark och Frankrike tillsammans med svenska toppspelare på både herr- och damsidan med bl.a. svenska lagmästarna Team Pergamon och Spader Dam till start.


Jason Belmonte från Australien vann 2017 och var i final förra året.

Säsongens bästa lag och spelare ska belönas

(4 juni) Sex seriesegrare och sex ettor på ”Säsongstoppen” kommer att belönas när Alliansen Ringen håller årsmöte i Klippans bowlinghall onsdagen den 12 juni. Och alla kommer att erhålla det alldeles speciella inramade diplomet och ett dylikt tilldelas även segarna i ”Alliansmästerskapet” och ”Mästarmötet 2019″.

Förutom en inteckning i respektive divisions vandringspris kommer seriesegrarna att premieras, nämligen Perstorp-1 (division 1), Klippan-1 (division 2), Eslöv-3 (division 3), Åstorp-3 (division 4), Tyringe-3 (division 5) samt Bjäre-4 (division 6). Noterbart är att för Eslöv-3 innebar det fjärde raka serievinsten efter debuten i division-6 säsongen 2015-2016 medan Tyringe-3 tog andra raka efter seger i division-6 och seriedebuten 2017-2018.

Ett diplom kommer även ettorna i ”Säsongstoppen” att ta emot och dessa går till Henry Kärrström, Bjuv-1 (division 1), Anders Lund, Ängelholm-3 (division 2), Per-Ove Jönsson, Perstorp-2 (division 3), Ove Johannisson, Höganäs-3 (division 4), Ulrik Jensen, Tyringe-3 (division 5) samt Gerry Svensson, Bjuv-7 (division 6). Ett speciellt diplom får även Gun Malm, Ängelholm-1 (bilden) som svarade för den gångna säsongens bästa resultat bland damerna med 807 poäng och ett lagfoto kommer att pryda det diplom som Ängelholm-1 och Åstorp-1 ska tilldelas för sina segrar i ”Alliansmästerskapet” respektive ”Mästarmötet 2019″.