(24 juni) Onsdagen den 26 juni inleds SM-veckan i Malmö och under de närmaste sju dagarna ska mästerskapsmedaljer delas ut i allt från casting, cricket, kanotpolo, fotbollsgolf, boule m.fl, i allt 43 olika idrottsgrenar på land och vatten. Och det hela avslutas med finalerna i bowling för  elitklassen herrar och damer, den 1-2 juli i Baltiska bowlinghallen.

Till bowlingfinalen går 12 herrar och tolv damer in efter tidigare kvalspel i Vårbyhallen utanför Stockholm. Kvalvinnare blev då Christian Liljestrand, BK Nobel (Karlskoga) med 1825 poäng på de åtta serierna respektive Viktoria Johansson, Team X-Calibur (Partille) med 1752 poäng. I finalfältet finns bl.a. Pontus Andersson (Team Clan) som var med i det svenska EM-laget nyligen i München och bland damerna är det skånskt i form av Sandra Andersson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner samt av regerande mästarinnan Annie Thorell, samtliga från årets svenska lagmästare Spader Dam i Helsingborg.

Kvalspel för de 12 finalisterna blir det måndag 1 juli (ingen TV-sändning) varefter de tre bästa i herr- respektive damklassen möts i stegfinaler tisdag 2 juli med start 09.00 (damer) som direktsänds i SVT-2 och kl 10.00 (herrar) som sänds direkt i SVT-1.