(13 juni) Det blev England som spelade hem första ”guldet” i herrarnas Europamästerskap i München, detta genom Matty Clayton som besegrade Tobias Börding från Tyskland i finalen med 190-180.

För det svenska laget blev inledningsdistansen om sex serier en besvikelse där ingen var i närheten att nå en av de fyra platser som gav semifinalspel. För spel om medaljerna krävdes 1331 poäng och den noteringen stod Tobias Börding för där fransmannen Gaetan Mouveraux toppade med 1377 poäng. Bäste svensk blev 19-årige debutanten William Svensson med 1269 poäng på plats 18, Mattias Olsson (bilden) noterade 1264, Pontus Andersson 1250, Martin Larsen 1229, Adam Andersson 1200 och Mattias Wetterberg 1174 poäng på den långt i från lättspelade banprofilen.

Nu går EM vidare med 2-mannalag som spelas fredag-lördag och där landslagscoachen Patrick Backe med all säkerhet nominerar lagen Mattias Olsson-Adam Andersson, Pontus Andersson-William Svensson och Martin Larsen-Mattias Wetterberg. Och lagtävlingen kommer även den att streamas live på länken, båda dagarna från kl 10.00: https://www.youtube.com/user/StreamForce4Bowling