Lennart Löfving och Tommy Wessberg var båda med under
”rekordsäsongerna” och ser nu fram emot utmaningen att spela mot
klubbarna i Alliansens högsta serie.
(Foto: Håkan Andersson)


(18 juni) Det är en både intressant och synnerligen välmeriterad ”nykomling” som ansluter till Alliansen Ringens seriespel stundande säsong. Och som till skillnad från andra nya lag startar i högsta serien, i division 1. Faktum är att BK 80 länge och väl sneglat på Alliansens seriespel vid sidan om sitt engagemang i Göingeserien. Och för några månader sedan kom en ansökan till Alliansens styrelse, detta sedan både medlemmarna och styrelsen gett sitt bifall till en ansökan.

- Det blev ingen som helst diskussion i styrelsen, vi var helt eniga om att välkomna dom in i gemenskapen. Enbart positivt att ett av de allra bästa lagen i Sydsverige vill vara med i våran förening, berättar Håkan Andersson i Höör.

Ett av Skånes och Sydsveriges bästa pensionärslag i bowling tar därmed plats i högsta serien hos Alliansen. En klubb som blev lite av ”rikskändisar” för ett antal år sedan då laget under åren 2012-2014 spelade 50 seriematcher i rad utan förlust i Göingeserien, något som massmedia då uppmärksammade genom artiklar i dagspressen.

Och då var Lennart Löfving med liksom Tommy Wassberg, spelare som tillsammans med Mats Håkansson, Gert Österlindh med flera tillhör ryggraden i den nästa år 40-åriga pensionärsklubben.

BK 80 har på senare år radat upp förstaplatser i Göingeseriens division 1-serie, den gångna säsongen vann laget på nytt serien efter seger i 20 av 21 matcher, förlorade bara mot pensionärerna i Osby BS och detta med 9-10 i Turbanhallen. Nu ser man spel i Alliansen som en rejäl utmaning, medvetna om att det är många bra lag man kommer att möta. Men samtidigt stimulerande och positivt för alla lag i serien med nya lag i nya hallar. Samtidigt kommer BK 80 att ha kvar sin plats i Göingeseriens division 1 och det innebär således dubbla engagemang och mycket spel och i den föreningen blir det också seriespel för klubbens tre övriga lag.

Nu lär dock BK 80 få bekänna både färg och kunnande direkt, för det är verkligen ingen enkel inledning man lottats med i serieupptakten. Då ska nämligen laget i tur och ordning möta de från förra säsongen fyra bästa lagen i form av Bjuv, Åstorp, Perstorp och Eslöv. Och detta med start den 28 augusti på bortabanor mot Bjuv-1.

Men favoritskapet lär BK 80 knappast slippa undan…