Amerikanska proffset Kyle Troup vann ”Lucky Larsen Master” 2018.

 

(6 juni) Merparten av de absolut bästa amerikanska proffsspelarna kommer, så gör även hela den svenska eliten. Jason Belmonte från Australien som vann premiäråret 2017 är anmäld liksom fjolårssegraren Kyle Troup från USA. Det handlar om den tredje upplagan av ”Storm Lucky Larsen Masters” som efter två år i Baltiska Hallen i Malmö nu flyttar till Olympiahallen i Helsingborg där den spelas 29 augusti-8 september.

Det är för övrigt den enda svenska tävling som ingår i ”World Tour” och med drygt 1 miljon i total prissumma, därav 150.00 svenska kronor i förstapris,  lockar den de allra bästa spelarna.

Det är svenska elitspelaren Martin Larsen i Team Pergamon som fått ge namn åt tävlingen och med sina kontakter i den amerikanska proffstouren tillsammans med rejäla prispengar har det inte varit svårt att locka hit de allra bästa spelarna. Till dags dato är det anmält för 525 starter i Olympiahallen för ett inledande kvalspel över 6 serier.

Premiäråret 2017 i Malmö vann Jason Belmonte efter seger i stegfinalen mot Cameron Wier, USA med 245-180, i fjol tog Kyle Troup, USA hem segern efter att ha besegrat Jason Belmonte i finalen med 248-232. Och alla de nämnda är anmälda för spel i Olympiahallen, tillsammans med bl.a. Sean Rash, Chris Barnes, Ronnie Russell, Jakob Butturf, EJ Tackett i ett startfält som ingen annan tävling i Europa kan mäta sig med. Lägg därtill eliten från Tyskland, Finland, Danmark och Frankrike tillsammans med svenska toppspelare på både herr- och damsidan med bl.a. svenska lagmästarna Team Pergamon och Spader Dam till start.


Jason Belmonte från Australien vann 2017 och var i final förra året.