Arkiv juni, 2015

Fyra dagar med ”sommarerbjudande” i Lucky Bowl

(25 juni) Under fyra dagar i nästa vecka kommer Lucky Bowl med ett ”sommarerbjudande” genom att hålla öppet för de som vill komma och spela bowling.

Mellan den 29 juni och 2 juli (måndag till torsdag) i vecka 27 kommer hallen att vara öppen för spel mellan kl 14.00-17.00. Därefter blir det sommarstängt vad gäller själva bowlinghallen som öppnar igen i början av augusti.

Mer om ”sommarerbjudandet” står att läsa på Lucky Bowls hemsida  www.luckybowl.se

 

Mycket på gång under hösten i Höörs PBK

(18 juni) När Höörs PBK har träningspremiär tisdagen den 4 augusti i Lucky Bowl innebär det startskottet för en mycket händelserik och intensiv säsong, för övrigt den 48:e i klubbens historia.

Det kommer att hända mycket under höstsäsongen och redan under första månaden. Då inleder klubbens tre 8-mannalag seriespelet, samtliga med hemmamatcher och då startar också den fjärde upplagan av populära ”Ohlsson Cup”, utslagstävlingen som spelas på tisdagsträningen. Där är Lars Lundgren ”regerande” cupmästare och han har lottats att möta Gunilla Larsson i första omgången.

- Under september kommer vi för övrigt att spela 2015-års klubbmästerskap. Det skulle avgjorts i slutet av april men maskinkrångel gjorde att vi helt enkelt fick ställa in. Och lite senare i höst kommer femte upplagan av ”Märta Halls jubileumspokal” där 10-mannalag från Höör, Hörby och Eslöv möts. Höör tog andra raka i fjol och arrangerar således igen. Och så ska äntligen returmatchen mellan förstalagen i BK 80 (Hässleholm) och Höörs PBK bli av, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Här är något av det som händer i Höörs PBK under höstsäsongen:

* Klubbmästerskap (herrar och damer/open och handicap)
* Mixtävling och Scotch double
* Höstmöte med utdelning av HPBK-priset (oktober)
* Vänskapsutbyte med bl.a. Tollarp, Hörby och Eslöv
* Märta Halls jubileumspokal  (Höör, Hörby och Eslöv)

* Ohlsson Cup (finalspel den 8 december)
* Returmatch mot BK 80, Hässleholm (klubbarnas förstalag)
* Jultävling (15 december)

- Det blir som sagt en tidig träningspremiär, Lucky Bowl släpper in oss redan den 4 augusti trots att de inte öppnar officiellt förrän den 17 augusti. Positivt, då behöver vi inte åka till Hörby eller Eslöv för att träna eller matchspela och vi behöver inte senarelägga några matcher. För liksom tidigare år är det en tidig seriepremiär, klubbens förstalag inleder nämligen redan den 12 augusti på hemmabanorna mot Helsingborg 1, säger Håkan Andersson som tillsammans med Gert Nilsson i tävlingskommittén kommer att utforma programmet för höstens tävlingar på klubbnivå.

Bilden: I höst ska det åter spelas om ”Märta Halls jubileumspokal” där 10-mannalag från Eslöv, Höör och Hörby möts. Här ses fem av de tio i laget från Hörby vid tävlingen 2014. (Foto: Håkan Andersson)

Ventilationsproblem stänger Hörbyhallen

(10 juni) Det blir ett tidigareläggande av ”sommarstängt” i Hörby bowlinghall (bilden) än man tidigare räknat med. Enligt hallens hemsida har man problem med ventilationen och det gör att man stänger för träning och spel redan nu på söndag den 14 juni  för att sedan öppna för den nya säsongen måndagen den 3 augusti.

- Under juli månad kommer vi som tidigare bestämt att renovera och göra vissa ombyggnader, skriver hallen vidare på hemsidan www.horbybowling.se

 

Mästarmöte säsongens nyhet i Alliansen


Leif Ohlsson, ordförande i Höörs PBK, fick ta emot både
diplom och vandringspris efter klubbens
framgångar i
seriespelet under den gångna säsongen av Alliansens
ordförande Leif Bergström.
(Foto: Håkan Andersson)

 

(9 juni) Det kommer att införas ett ”Mästarmöte” i Alliansens pensionärsbowling kommande säsong och då blir det de tre främsta lagen i högsta divisionen efter grundserien som kommer att mötas.

Det var en motion som klubbades igenom vid tisdagens årsmöte i Klippan där 31 medlemmar från de sexton anslutna föreningarna närvarade. Men däremot blir det inget kvalspel till våren, det förslaget var man inte beredd att stödja.

- Lite förvånande att det blev ett ”nej” till kvalspel. Det handlade om totalt fem kvalmatcher för samtliga sex divisioner som skulle avgöras veckan efter serieslutet. Allt för att ge lite extra ”krydda” under säsongen, ett avslutande kvalspel antingen för att avancera en serie, klara nytt kontrakt eller åka ner en division, kommenterar Håkan Andersson, tävlingsansvarig i Alliansen och den som lagt förslaget.

- Nu tyckte majoriteten att det skulle dra ut någon vecka in i maj månad och då ska man tydligen inte spela bowling. Även om det bara handlade om summa fem matcher med tio lag inblandade. Men vi låter det här förslaget mogna lite, kanske är det läge att ta upp det igen om ett år.

Det hela avgjordes efter omröstning, 21 sade nej, 10 var för. Årsmötet sade däremot ett klart och enhälligt ”ja” till förslaget om ett ”Mästarmöte”.

- De tre bästa lagen i högsta divisionen kommer att spela om ”titeln” och man gör det i neutral hall. Trean mot tvåan, segraren möter ettan från grundserien och detta veckan efter seriens sista omgång. Kan bli två riktigt intressanta matcher, säger Håkan Andersson.

I övrigt blev det ett årsmöte som gick helt i omvalets tecken. Det innebar att Leif Bergström (Eslöv) fick nytt förtroende som ordförande liksom avgående Berthram Andersson, Perstorp (vice ordförande), Göran Strandqvist, Perstorp (sekreterare) och Håkan Andersson, Höör (tävlingsansvarig). Kvar i styrelsen, valda till årsmötet 2016, är Bertil Nilsson (Klippan), Bertil Aneslätt (Ängelholm)  och Eva Nilsson (Eket). Innan årsmötet avslutades företogs också prisutdelning från den gångna säsongen, med ett inramat diplom och vandringspris till alla seriesegrare och dito diplom till de som noterat bästa resultat i respektive division.

Nu ligger det preliminära matchprogrammet ute på Alliansens hemsida, fram till den 30 juni har hemmalaget möjlighet att justera sina matcher. Därefter lägger man ut det definitiva programmet och andra veckan i augusti drar seriespelet i gång för säsongen 2015-2016.

-Det blir lite av en rekordsäsong, detta med tanke på att vi nu är inte mindre än 70 lag fördelade på sex divisioner och sexton pensionärsklubbar som är med och seriespelar. Det innebär att det kommer att spelas närmare 700 seriematcher innan vi gör bokslut i början av maj nästa år, säger Håkan Andersson.

Fotnot: Höörs PBK fick genom ordföranden Leif Ohlsson ta emot diplom och vandringspris för seriesegern för Höörs PBK-lag 3 i division-5 och därtill diplom för Anna-Lena Ohlsson som hade säsongens bästa resultat i division-5 med 806 poäng.

SM-finaler och EM-bowling direkt i datorn

(4 juni) SM-finalerna i bowling från Vårbyhallen utanför Stockholm den 5-7 juni kommer liksom Europamästerskapen för herrar i danska Aalborg den 5-14 juni att direktsändas via en streamad sändning till din dator.

Med start fredagen den 5 juni kl 14.00 inleds finalspelet och sändningarna från SM där det handlar om 22 klasser och lika många mästare som ska koras, från spelare under 25 år till veteraner, damer och herrar. Åtta spelare har kvalat in i varje åldersklass och de kommer att mötas över en serie, totalt sju serier ska spelas. Först ut på fredagen är klasserna för veteranerna (+65 år) herrar och damer. I veteraner-A finns för övrigt Janne Långberg från Åstorp som en av åtta i finalfältet, en för Höörs PBK-1 välkänd spelare eftersom han också spelar med Åstorp i pensionärsserien. Det är för övrigt andra gången på tre år som Janne, som på klubbnivå spelar för BK Ohm, tar en finalplats i äldsta SM-klassen.

Fredag 5 juni inleds även Europamästerskapen i Aalborg med 32 deltagande nationer och där kommer tre kameror att täcka upp samtliga banor och som ”tittare” väljer du vilka banor du vill se. Sändningen börjar kl 09.00 med singelspel över 6 serier där det svenska laget består av Martin Larsen, Robert Andersson, Jesper Svensson, Daniel Fransson och Magnus Johnsson Jr, samtliga från svenska mästarna Team Pergamon samt Markus Jansson från BK Jösse i Arvika. Singelspelet avslutas på lördag med final och på söndag inleds 2-mannalagspelet varefter det i nästa vecka blir 3-manna, 5-manna och mästerskapet avslutas med Master. Och allt kommer att visas direkt!

Utöver dessa två streamade sändningar blir det rapporter från EM med intervjuer och reportage även i www.bowlingkanalen.se och dessutom finns online-score i både SM och EM-bowlingen.

Här är länkarna:
SM-finaler: https://play.staylive.se/varbybowling
EM-bowling: http://www.emc2015.eu/default.aspx (klicka på Webstreaming – finns också på länk via www.swebowl.se)

 

Det blir inga kommunala bidrag till Lucky Bowl

(2 juni) Det blir inga kommunala bidrag för de nödvändiga förbättringar som är planerade i Lucky Bowl i Höör. Då handlar det bl.a. om översyn och reparation av maskinerna på de tio bowlingbanorna, en ny oljemaskinen och utbyte av datorsystemet.

Det slogs fast vid ett möte på tisdagen med representanter från klubbarna Team Frosta och Höörs PBK, de två största hyresgästerna i hallen, och delar av fritidsnämnden med bl.a. ordföranden Jill Andersson (s) samt fritids- och kulturchefen Freddy Friberg.

Lucky Bowls entreprenör Naser hade hoppats på ett kommunalt stöd när det gällde de planerade investeringarna i hallen. Men där blev det ett blankt ”nej”, beroende på att det enligt kommunallagen inte tillåter en kommun att bidra (sponsra) en privat verksamhet. Men trots detta ”nej” är entreprenören besluten om att göra de investeringar som krävs. Men det kommer förmodligen att innebära att klubbarna och övriga som nyttjar bowlinghallen, får en högre kostnad både vad gäller träning, tävlingsspel och seriematcher. Och då vill självfallet klubbarna att ha kompensation för detta via höjt kommunal bidrag. Något som i dag ges till Team Frosta för deras ungdomsverksamhet och för Höörs PBK i egenskap av en pensionärsförening.

- Blir det så att klubbarna får ökade kostnader får de självfallet komma in med en begäran om kompensation för detta. Och det får vi ta ställning till när en sådan begäran kommer, förklarade fritids- och kulturhef Freddy Friberg.

Trots ett negativt besked från företrädare för Höörs kommun är Lucky Bowls entreprenör Naser fast besluten om att genomföra de förändringar och förbättringar som krävs.

- Ja, absolut! Maskinerna måste underhållas, datorsystemet är omodernt. Och jag har en bra begagnad oljemaskin på gång, så det ska säkert ordna sig. Och jag har ju tidigare lovat att inte höja spelavgifterna…