(19 juni) Aldrig förr har väl ett årsmöte med Alliansen Ringen avverkats så snabbt och problemfritt som det som hölls den 12 juni i Klippans bowlinghall, som alltid välrepresenterat med samtliga 16 föreningar inom Alliansen på plats.

Nu kunde ordföranden Leif Bergström snabbt klubba igenom de 21 paragraferna på dagordningen och allt var avklarat på en dryg halvtimme, prisutdelningen inräknad.

I styrelsen omvaldes Leif Bergström, Eslöv (bilden) till ordförande och han går nu in på åttonde säsongen på posten som han tog över efter Agneta Paulsson, Båstad inför säsongen 2012-2013. Omvalda blev också Göran Strandqvist, Perstorp och Kjell-Åke Nåbäck, Helsingborg medan Jan Långberg, Åstorp valdes in i styrelsen efter Håkan Andersson, Höör som avgick efter sex säsonger som tävlingsansvarig. Kvar i styrelsen, valda till 2020, är Bertil Nilsson och Torbjörn Jönsson, båda från Klippan samt Leif Blomqvist, Ängelholm.

Inga motioner hade för ovanlighetens skull lämnats in till årsmötet och man kunde därför gå direkt på den avslutande prisutdelningen. Där belönades sex seriesegrare, sex ettor på ”Säsongstoppen”, vinnarna av ”Mästarmötet” och ”Alliansmästerskapet” liksom den gångna säsongens bästa dam i seriespelet som blev Gun Malm från Ängelholm.

Därmed står Alliansen Ringen redo för en ny säsong och föreningen gör det med ett rekorddeltagande då inte mindre än 74 lag kommer till spel fördelat på de sex divisionerna. Och sista veckan i augusti är det seriepremiär…