(21 juli) Det blev 25-årige Arnar Jonsson (bilden) som tog hem ”Track Open” när slutspel och finaler avgjordes på söndagen i Dream Bowl Palace i München. Och det innebar ett förstapris på 5000 euro.

Den isländske landslagsspelaren flyttade till Höganäs för några år sedan för spel i Höganäs BC, ditlockad av hallföreståndaren Mattias Möller och av spel i svensk seriebowling, dessutom fanns närheten till tävlingar inte bara i Sverige utan också ute i Europa.

Nu imponerade Arnar Jonsson stort i München, var med i främre träffen under hela finaldagen och hade inför den sista och helt avgörande serien 28 poäng tillgodo på holländska landslagsspelaren Nicole Sanders, en ledning Arnar drygade ut till 46 poäng i finalprotokollet. Nu väntar närmast spel i Odenses internationella täving som avgörs 25 augusti-1 september där för övrigt Arnar Jonsson är titelförsvarare efter finalseger i fjol mot hemmaspelaren Carsten Hansen med 213-206.

Några större  svenska framgångar blev det inte i München, för bästa insatsen svarade Adam Andersson (Team Pergamon), som för övrigt vann Europatouren i Madrid för några veckor sedan, med plats 12 medan Rasmus Edvall (IS Göta) hamnade på femtondeplats.