(14 juli) Efter förra helgens succé vid tävlingen i München med svensk  slutseger via Adam Andersson från Team Pergamon i Partille åkte de svenska och internationella bowlingspelarna vidare drygt 68 mil söderut mot ”lilleput-landet” San Marino där ännu en av de penningstinna tävlingarna i Europa-touren arrangerades, nu för femtonde året i rad i 18-banorshallen Rose Bowl.

Adam Andersson stod över den här tävlingen men det skulle ändock bli en ny triumf för svenska mästarna Team Pergamon, nu genom 27-årige Daniel Fransson (bilden), norrlandsgrabben som för sju år sedan flyttade från Umeå till Göteborg och Partille för att utvecklas via spel för Team Pergamon. Efter 1418 poäng på kvalets sex serier höll han sig i främre träffen hela finaldagen, toppade inför avgörandet dit fyra spelare kvalificerat sig, bland dem skånska Anna Andersson från Spader Dam som via ”Desperadon” (en serie) på lördagskvällen tagit sig vidare. I den avgörande finalen fick sämsta spelare i varje serie kliva av, Anna Andersson åkte ut direkt på 165 poäng, Thomas Larsen, Danmark fick kliva av efter andra trots 233 poäng och därefter ”försvann”  italienaren Antonio Florentino och det innebar att Daniel Fransson stod som segrare och spelade hem förstapriset på 8.000 euro.