(7 juli) Det blev en helsvensk final när ”Madrid Challenege” ingående i Europatouren avgjordes på söndagen efter en veckas kvalspel.

Efter de svenska framgångarna vid EM i München visade Adam Andersson och William Svensson att formen är fortsatt på topp. De båda debuterade i seniorlandslaget vid EM, nu slog de sig fram till stegfinal, detta i konkurrens med stora delar av övriga svenska eliten, proffsspelare från USA och landslagsspelare från bl.a. Malaysia, Danmark, Finland, Spanien och Frankrike och där det krävdes 1353 poäng för att ta sig vidare från kvalet och hamna på prisplats.

Efter kvalets sex serier toppade Jesper Svensson, Team Pergamon med 1486 poäng, Jenny Wegner, Spader Dam var trea (1434) och William Svensson, Kaskad fyra (1433). Det innebar att den trion gick direkt in i andra finalomgången medan Adam Andersson (bilden) efter en 20:e plats (1376) fick kvala in på söndagen och det gjorde han med 1350 på de sex serierna.

Finalspelet handlade därefter om utslagsmatcher och bäst över tre serier, på vägen till finalen vann Adam bl.a. över Anna Andersson (Spader Dam) för att i semi över 1 serie slå ut Kyle Troup, USA (212-203) medan William Svensson vann bl.a. över Kim Bolleby, Pergamon och i semi över Amirah Safrali, Malaysia (247-201). Finalen avgjorde Adam Andersson med fem avslutande strajkar till 214-207. Och det innebar förutom publikens jubel en prischeck på 6.000 euro i förstapris, 18-årige William fick nöja sig med hälften…