(1 juli) Så ska det avgöras, 2019-års svenska bowlingmästerskap för elitklasserna.

Efter måndagens kvalspel i Baltiska Hallen i Malmö blev det klart vilka tre spelare i herr- respektive damklassen som kommer att mötas i de stegfinaler som direktsänds i SVT tisdag 2 juli från kl 09.00. Och det blir spelare från fem elitserieklubbar som gör upp om mästartitlarna.

I herrklassen inleder Benjamin Jonsson, Team Pergamon (trea i måndagskvalet) mot tvåan Pontus Andersson, Team Clan och vinnaren från den matchen möter Markus Lenefjäll från BK Kaskad i finalen som för övrigt ledde måndagskvalet från start till mål över de 13 serierna. I damklassen tog Sandra Andersson, Spader Dam tredjeplatsen och möter Victoria Johansson, Team X-Calibur i semifinalen och därefter väntar Joline Persson-Planefors, Team X-Calibur (bilden) för vinnaren i finalen. Samtliga matcher i stegfinalerna spelas över 1 serie och det är damerna som inleder TV-sändningen tisdag kl 09.00 i SVT-2 och därefter herrfinalen som byter kanal till SVT-1 kl 10.00, detta som ett inslag i den pågående SM-veckan. Båda matcherna kan också ses direkt i SVT-Play.