(11 april) En poäng i säsongens sista hemmamatch var det som Svalöv-1 behövde för att säkra nytt kontrakt i Alliansens division 1-serie. Och via 10-10 (5577-5581) mot Eslöv-1 spelar laget kvar i högsta serien även nästa säsong.

Resultat från torsdagsmatchen i 4-banorshallen (bilden), där för övrigt lagens bästa var Göran Ekstrand (Eslöv) med 797 poäng och Christer Gustavsson (Svalöv) med 776 poäng, innebar samtidigt att det blir Höganäs-1 får lämna serien och att laget förmodligen tar Landskrona-1 med sig ner i ”tvåan”. Landskronaseniorerna har två matcher kvar, hemma mot Höör-1 och avslutning borta mot Helsingborg-1, måste vinna båda samtidigt som Örkelljunga-1 inte får ta poäng i sin sista match hemma mot Höganäs-1. Då kan Landskronalaget klara sig på bättre kvot.

Klart med en av de två nedflyttningsplatserna således, men fortfarande inte avgjort i toppen när två omgångar återstår. Åstorp-1 leder en poäng (28) före Perstorp-1 (27), de båda möts i Perstorp i nästa vecka, bakom skuggar förra säsongens mästare Bjuv-1 på samma poäng (27). Och det blir med all säkerhet denna trio som spelar ”Mästarmötet” i början av maj, även om Tyringe-1 som fyra har en liten men dock teoretisk möjlighet att ta en av platserna. Men för att de planerna ska gå i lås krävs två förluster för både Perstorp och Bjuv och seger för Tyringe i sista matchen borta mot Bjuv.