(10 april) För fyra år sedan, i augusti 2015 gjorde ett tredje lag från Eslöv debut, laget lämnade Malmö-serien för spel i Alliansen Ringens pensionärsserier. Och vilken debut det blev!

Eslövslaget spelade 18 matcher i division-6, vann 17 av dem och spelade en oavgjord och tog hem serien. Och i division-5 säsongen 2016-2017 var man fortsatt laget som inte gick att besegra. 20 segrar och 2 oavgjorda blev facit på 22 matcher. Och Eslövslaget, som nu fått siffran 3 efter sig, spelade inte mindre än 57 matcher i följd utan att förlora, en närmast otrolig prestation som saknar motstycke i Alliansens historia. Men i match nummer 58 sprack sviten då Helsingborg-3 vann i Olympiahallen med 13-7. Men seriesegern, den var aldrig hotad.

Och nu är laget i division-3, på onsdagen säkrade laget ännu en serieseger, den fjärde i rad, detta efter att ha spelat 10-10 hemma mot tredjeplacerade Helsingborg-2. Det betyder spel i ”tvåan” nästa säsong och därifrån är ju steget inte långt till Alliansens ”elitserie”…

Så här långt har Eslöv-3 spelat 83 matcher för Alliansen, en återstår av säsongen 2018-2019, den borta mot Bjuv-3. Och med 70 vinster på dessa matcher under fyra säsonger betyder det att laget har 84 i segerprocent. Imponerande!

Förstaplatsen i division 3-serien är således säkrad, om andraplatsen och uppflyttning står det mellan Höör-2 (29 poäng) och Helsingborg-2 (28 poäng), Höör tar emot nästjumbon Bjuv hemma i Hörbyhallen, Helsingborg möter Bjäre-2 hemma. Och avgörande blir det också i botten, två av lagen Klippan-3, Bjuv-4 och Örkelljunga-2 kommer att få lämna sällskapet.

Bildtext: För ett år sedan togs den här bilden när Eslöv-3 spelade hem division 4-serien. Nu är det dags att ta ett nytt foto med säsongens segrarlag.