(12 april) Nu ska den avgöras, kampen om de två lediga platserna i nästa säsongs högsta serie.

Förra säsongen åkte både Ängelholm-1 och Klippan-1 ur Alliansens ”elitserie”, nu är båda på väg tillbaka och har Bjäre-1 som enda utmanare i en oerhört tät toppstrid. Och nu återstår bara en omgång. Inför den är Klippan-1 etta med 37 poäng, två före Ängelholm-3 och Bjäre-1. Och i sista serieomgången har alla i topptrion hemmamatch.

Trion har hela säsongen tillhört täten och klart visat att det handlar om division 2-seriens bästa lag. Ledningen lagen emellan har skiftat, Bjäre-1 har innehaft förstaplatsen i totalt 12 omgångar och såg länge ut att ha minst en uppflyttningsplats klar. Men så kom bortamatchen mot nästjumbon Höganäs-2 den 1 april.

- En chockförlust, skriver Bjäreseniorerna på sin hemsida, ett Bjäre som inte spelat i högsta serien sedan säsongen 2012-2013 då klubben efter bara en säsong fick lämna sällskapet.

I senaste omgången tog de tre topplagen alla säkra segrar, Klippan-1 imponerade mest med 13-7 och 5639 poäng borta mot Ängelholm-7 medan Ängelholm-3 fick slita för segern borta mot Svalöv-2. Och samtidigt vann Bjäre-1 borta mot Eslöv-2 på ganska måttliga 5109 poäng.

I sista omgången (16 april) spelas matcherna Bjäre-1 mot Klippan-2 och Klippan-1-Tyringe-2 medan det blir derby i Ängelholm den 18 april då Ängelholm-3 tar emot Ängelholm-7.

Intressant är det också kring nedre strecket där ett av lagen Höganäs-2 och Eslöv-2 får kliva ner en serie, då tillsammans med redan nedflyttningsklara Klippan-2. Spännande inte minst eftersom Höganäs-2 tar emot Eslöv-2 där vinnande lag grejar nytt kontrakt, förloraren åker ut.

Här kan ni kolla läget i division-2 inför den 22:a och sista omgången: https://www.sbhf.se/ligaservice/index.php/serie/index?parentId=4581

Bilden: Det lutar åt division 1-spel på nytt i Klippans bowlinghall. (Foto: Håkan Andersson)