Kent Lagerbjelke och hans lagkamrater i Perstorp-1 besegrade
Svalöv-1 som
första lag i höstens division 1-spel. (Foto: Håkan Andersson)

 

(9 oktober) Efter en inledande förlust i bortamatchen mot Helsingborg-1 har Perstorp-1 gått som ”tåget” och radat upp fyra vinster, den senaste på tisdagen hemma mot tidigare obesegrade fullpoängaren Svalöv-1 med klara 12-8 (5651-5291). Och nu är det helt jämnt i toppen på division 1-serien mellan dessa båda lag.

Det är två lag som förra säsongen höll till på den nedre halvan av tabellen, Perstorp-1 blev nummer åtta med Svalöv-1 bakom sig, nu är båda i högsta grad med i toppstriden. Dock kan Bjuv-1 i händelse av poäng borta mot Helsingborg-1 på fredag ta över serieledningen.

I den femte serieomgången av högsta serien hände också det, att Höganäs-1 tog höstens första poäng när laget spelade 10-10 hemma mot nykomlingen Tyringe-1, detta efter en starkt sista serie där man vände ett hotande nederlag 5-10 via 5-0 till oavgjort. Och nu är det bara Höör-1 som inte tagit poäng, deras match på tisdagen mot Eslöv-1 i det mellanskånska derbyt blev uppskjuten eftersom de senare var på väg till Falun för att spela SPF-riksmästerskap. Lite överraskande var att Landskrona-1 skulle förlora så pass klart som man gjorde hemma mot Ängelholm-1 och det innebar Landskronalagets fjärde raka förlust efter premiärvinsten mot Höganäs-1. Nu skrevs segersiffrorna för Ängelholm-1 till 13-7 (5380-5251).