(11 oktober) Årets riksmästerskap för SPF-pensionärer i bowling har avgjorts i Falun och det slutade med stora framgångar för Eslöv som tog bussen till Dalametropolen med 10 deltagare. Och det gav två klassvinnare, en andraplats och en tredjeplats.

Kurt Lindkvist (bilden) visade i de två senaste seriematcherna för Eslöv-1 att formen var den rätta, nu vann han klass 3 (1948-1952) med 1146 poäng på de sex serierna och klassvinnare blev också Göran Ekstrand som tog hem yngsta klassen (1953-1958) med 1107 poäng. Lägg därtill en andraplats för Gunilla Nihlén (damer-klass 3) med 1019 poäng och en tredjeplats i lagtävlingen för Göran Ekstrand-Alf Andersson.

Årets SPF-riksmästerskap var årgång 14 efter starten 2005 i Sala och samlade 169 deltagare, en bit från fjolårets rekorddeltagande i Örebro. 116 herrar och 53 damer spelade sex serier och de ställde upp med 63 lag. Noterbart är att Eslöv var klubben längst i söder i år och dessutom enda skånska förening som deltog där för övrigt Sundsvall var laget i norr i ett mästerskap som spelades i Falun Bowling & Krog, en av ortens två bowlinghallar. Riksmästare på herrsidan blev Helge Persson, Strängnäs med 1196 poäng medan Dagny Eklund, Sala var etta blad damerna med 1093 poäng.