(28 juli) Junior-VM 2018 har inletts i 90-banorshallen Thunderball i Detroit, USA och där knyts förhoppningar om medaljer för de svenska ungdomarna under den dryga vecka mästerskapet pågår.

133 pojkar och 82 flickor är anmälda från 42 länder där Peru är med för första gången i VM-sammanhang och ställer upp med fyra manliga spelare. Det svenska laget består av Alfred Berggren (Team Clan), William Svensson (Kaskad), Robert Lindberg (BK Jösse) och Emanuel Jonsson (Team Alingsås) och på flicksidan av Cajsa Wegner (Spader Dam), Sofia Myllimäki (Team X-Calibur), Alida Molander (BK Skrufscha) samt Hanna Engberg (Team X-Calibur). Där gör för övrigt 20-åriga Cajsa Wegner sitt tredje junior-VM (också kallat U 21-VM), hon debuterade i Hongkong 2014 och var med även 2016 i Lincoln, USA.

Junior-VM inleddes den 27 juli och pågår fram till fredag 3 augusti och det blir efter lördagens singelfinaler spel för 2-mannalag på söndag-måndag, 4-mannalag tisdag-onsdag varefter Master-slutspelet (för de 24 bästa individuellt pojkar/flickor) efter singel- och lagtävlingar) tar vid torsdag-fredag. Allt kommer att streamas direkt i din dator, knappa in på länken: http://2018wyc.worldbowling.org/ klicka på Livestream och kolla in världens bästa bowlingspelare på juniorsidan. Där finns också resultat och matchprogram. Livesändningarna, som även finns på www.youtube.com , börjar för övrigt varje dag kl 15.00 svensk tid (09.00 i Detroit).