(30 juli) Det blev svenskt VM-guld i Detroit genom 2-mannalaget Robert Lindberg (BK Jösse) och Alfred Berggren (Clan) efter en imponerande seger över Australien i stegfinalen med 479 mot 383 poäng. Och det kunde varit dubbelt Sverige i finalen eftersom andralaget med William Svensson (Kaskad) och Emanuel Johnsson (Team Alingsås) föll i sin semifinal med knappa 416-422 mot Australien och det gav därmed en bronsmedalj.

I den andra semifinalen vann Sverige-1 över suveräna kvalettan Korea med 452-444 där Robert Lindberg (bilden) noterade 243 och Alfred Berggren 209 poäng och deras siffror i finalen var 255 respektive 224 poäng och de tog med segern Sveriges första guld någonsin i junior-VM i 2-mannalag. Det blev för övrigt ytterligare en svensk medalj på måndagskvällen då Cajsa Wegner-Alida Molander tog brons i flickor 2-mannalag efter förlust i semin mot USA som sedan föll i finalen mot Mexico.

Missade du den mycket välspelade stegfinalen för pojkar (tillsammans med prisutdelningen) så finns den på You-Tube och på den här länken: https://www.youtube.com/watch?v=6J1SWIhBO0M