(4 juli) Det blir ingen ny SM-final för de regerande mästarna.

Mattias Wetterberg i Team Pergamon tog sig inte vidare vid onsdagens semifinalspel i Olympiahallen i Helsingborg och Filippa Persson, BK 59:an fattades 12 poäng till den tredjeplats som innebar en plats i torsdagens stegfinal. Toppade damernas kval efter inledande 5 serier och därefter 8 serier via ”alla-möter -alla” gjorde Jenny Karlsson, Skrufsa före Anna Andersson och Annie Thorell, båda Spader Dam.

Mycket bra resultat blev det också i herrarnas kval där Mattias Olsson, Team Pergamon (bilden) efter 1203 poäng på fem ledde inför ”round-robin” men blev där passerad av Viktor Danielsson, IKW/Köping som går ut som ledare i stegfinalen och han möter segraren Mattias Olsson-Niclas Lindholm, BK Glam. Utanför ”stegen” hamnade två av favoriterna Jesper Svensson, Team Pergamon och James Gruffman, Team Alingsås och där hemmaspelaren Robin Persson från Göta, Helsingborg, trots en 300-serie, fick nöja sig med åttonde och sista plats.

Finalspelet torsdagen den 5 juli visas direkt i SVT-1 med början kl 09.30 och det är damerna som inleder, först trean mot tvåan, vinnaren mot stegens etta.