(27 juni) Den mycket speciella SM-veckan i Helsingborg och Landskrona den 2-8 juli innehåller det mesta, från tennis och boule till hindersimning, styrkelyft och fotbollsgolf m.m, i allt ett 30-tal grenar. Och i det mycket digra SM-programmet ingår också avgörandet och finalspelet i bowling för elitklasserna.

Efter kvalet i NBC-hallen i Stockholm har man sparat det bästa då de elva bästa i kvalet i herr- respektive damklassen tillsammans med regerande mästarna från 2017 gör upp om SM-titeln 2018.

Och det blir med ett mycket namnkunnigt startfält med idel toppspelare. Efter herrarnas kvalspel toppade Jerry Ekman-Wogel, Stureby på 2085 över de åtta serierna, ett snitt på 260 poäng och för att ta sig till final bland de 11 främsta krävdes 1854 poäng. Och just 1854 noterade Jenny Wegner, BK 59:an som etta i damernas kvalspel.

I fjol vann Mattias Wetterberg, Team Pergamon och Filippa Persson, 59:an och de har således en ”fribiljett” till årets slutspel. Detta inleds i Olympiahallen i Helsingborg onsdagen den 4 juli kl 13.30 då det spelas 5 serier, de åtta bästa går sedan vidare till ”round robin”, där alla möter alla över 1 serie varefter de tre bästa herrarna och damerna tar sig till stegfinalen torsdag 5 juli. Som för övrigt sänds direkt i SVT-1 med början kl 09.30.

Skånskt i elitens finalspel blir det genom Robin Persson (Göta) på herrsidan, bland damerna Filippa Persson, Annie Thorell, Jenny Wegner och Anna Andersson (Spader Dam) samt Sandra Svantesson (Göta) och noterbart är att samtliga kommer att spela SM-final på sina hemmabanor i Olympiahallen.