(14 juni) Tre nya styrelsemedlemmar valdes in i Alliansen Ringen i samband med torsdagen årsmöte i Klippan, som alltid väl representerat där bara Landskrona saknades av de anslutna föreningarna.

Tackade för sig i styrelsen gjorde Bertil Aneslätt, Ängelholm (kassör), Berthram Andersson, Perstorp (vice ordförande) och Eva Nilsson, Åstorp (ledamot) och de ersattes av Kjell-Åke Nåbäck, Helsingborg, Leif Blomqvist, Ängelholm och Torbjörn Jönsson, Klippan. Omval blev det för Leif Bergström, Eslöv som ordförande och Bertil Nilsson, Klippan som ledamot, kvar i styrelsen är Göran Strandqvist, Perstorp och Håkan Andersson, Höör.

Vid det konstituerande styrelsemötet som följde utsågs till vice ordförande-Torbjörn Jönsson, sekreterare-Göran Strandqvist, kassör-Kjell Åke Nåbäck, tävlingsansvarig-Håkan Andersson samt med Leif Blomqvist och Bertil Nilsson som  ledamöter.

Som väntat blev frågan om vem som ska betala seriematcherna den som föranledde både synpunkter och diskussion. Ängelholm hade motionerat om att bibehålla nuvarande system där varje lag betalade för sig, både hemma och borta, medan Helsingborg och Landskrona ville ha ändring till att hemmalaget betalade. Nu visade det sig vid den omröstning som avgjorde frågan att en klar majoritet ville ha kvar det som gällt tidigare, således att varje lag betalar för sig, både hemma och borta. Det blir således ingen ändring, motionerna från Helsingborg och Landskrona avslogs. Avslag blev det även på den motion BK Käglan i Bjuv lämnat in med förslag att inga seriematcher skulle spelas under de veckor skolorna hade lov, detta på grund av ett redan pressat matchprogram.

Årsmötet rundades av med avtackning av de avgående styrelsemedlemmarna samt med prisutdelning från den gångna säsongens seriespel och tävlingar. Tyringe PBK fick ta emot ett inramat diplomet för var och en av sina tre serievinster då klubben spelade hem division 2, division 3 och division 6 och där övriga serievinnare blev division 1: Bjuv 1, division 4: Eslöv 3 samt division 5: Ängelholm 6. Premierade blev också ettorna på ”Säsongstoppen”, i division 1: Henry Kärrström, Bjuv 1 (986), division 2: Thomas Lindman, Tyringe 1 (893), division 3: Olaf Nielsen, Perstorp 2 (834), division 4: Birgitta Möller, Höganäs 4 (795), division 5: Lars Larsson, Båstad Bowlare (831) samt division 6: Leif Ardby, Perstorp 5 (710).

Två alldeles speciella diplom gick till Henry Kärrström, Bjuv-1 som satte nytt Allianserekord på 4 serier med 986 poäng och till Reidulf Nilsen, Helsingborg för hans 300-serie i samband med seriematchen i Olympiahallen mot Åstorp-1. Sista priset och därtill en inteckning i Bengt Jönssons vandringspris gick till Bjuv-1 som segrade i finalspelet av ”Alliansmästerskapet” via kvartetten Henry Kärrström, Bo Månsson, Karl-Erik Nilsson och Bengt Karlsson.