(13 augusti) Nu pekar mycket på att de båda bowlingklubbarna i Höör, Team Frosta och Höörs PBK, kan komma att flytta sin verksamhet till Hörby.

Det kan nämligen bli aktuellt om förhållandena i Lucky Bowl inte förbättras med det snaraste. Det är idel krånglande maskiner med inställda tävlingar och seriematcher som följd som gjort att klubbarna helt enkelt tröttnat.

- Det kan inte fortsätta så här, maskinerna har krånglat i flera år, säkert på grund av dåligt underhåll. Ledningen för Lucky Bowl måste se till så att det kommer kunnigt folk dit och får maskinerna på alla tio banorna att fungera, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Känt är att Team Frosta tidigare varit i kontakt med Hörbyhallen (bilden) och förhört sig om tider för både träning och seriespel. Klubben ska, enligt sin hemsida, ha ett medlemsmöte den 20 augusti och då diskutera en flyttning till Hörby.

Nu lutar det åt att Höörs PBK förlägger kommande tre seriematcher, som annars skulle spelats i Lucky Bowl, till Hörbyhallen. För att därefter kalla till medlemsmöte och besluta om eventuell flyttning.

- Normalt tar en seriematch halvannan timme, onsdagens premiärmatch mot Helsingborg hade pågått i två timmar när vi tvingades bryta. Och då var inte ens två av de fyra serierna spelade, detta beroende på alla maskinfel. Och avstängda banor vid vår tisdagsträning hör till vanligheterna.

För Lucky Bowl skulle en flytt till Hörby för de båda klubbarna innebära ett rejält inkomstbortfall, både Team Frosta och Höörs PBK har tre serielag i spel, därtill träning och interna tävlingar.

- Se det här som en klar markering från både vår och Team Frostas sida. Kan inte personalen i Lucky Bowl få rätsida på problemen måste entreprenören se till så att man kallar in expertis för att lösa dem. Vi kan helt enkelt inte fortsätta vår verksamhet under de förhållanden som råder just nu, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.