- Blir det nån match? Berne Johansson (till höger) i Helsingborg ser liksom klubbkamraterna Love
Sjöström och
Håkan Svensson fundersamma ut och så gör även hemmaspelarna Kaj Svensson och
Lars Lundgren. (Foto: Håkan Andersson)

 

(12 augusti) Det blev ingen seriepremiär i Lucky Bowl på onsdagen!
Där tog Höörs PBK-1 emot Helsingborg-1 till spel i Alliansens division 1-serie, men redan innan ens halva matchen var avklarad tvingades man ställa in på grund av krånglande maskiner. Då var bara sex av de tio banorna spelbara.

- Då hade matchen pågått i nästan två timmar, vi var inte ens halvvägs. Mycket tråkigt, men vi är inte speciellt överraskande att det krånglar så mycket som det gör. Så var det i stort hela förra säsongen varför vi fick löften av entreprenören att samtliga maskiner skulle få en översyn nu under sommaren. Men det har inte blivit ett dugg bättre, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Redan innan onsdagsmatchen var ett ban-par ur funktion, en av banorna där har inte kunnat användas på ett par veckor. Man fick direkt ta till reservbanorna 9-10. Men så krånglade det där också…

- Vi hittar inte felet, ursäktar man sig med i Lucky Bowl.

Höörs PBK och Team Frosta har tidigare haft planer på att flytta verksamheten till Hörbyhallen, just med tanke på rådande förhållanden i Lucky Bowl. Och det kan bli aktuellt på nytt.

- Helt klart kan det inte fortsätta så här. Klarar inte personalen i Lucky Bowl av att lösa problemen och få maskinerna till att fungera, så får man ta dit någon som kan. Har aldrig varit med om en bowlinghall som det strular i så mycket som den här. Men visst, allt var begagnat när det installerades 2001 och eftersatt underhåll genom åren har satt sina tydliga spår.

Nu hann man med att avverka en serie mellan Höör 1 och nykomlingen Helsingborg 1. Där ledde gästerna klart efter fem-sex rutor men mot slutet av serien var Höör starkast och tog ledningen med klara 5-0. Betydligt jämnare blev det i andra serien där Helsingborg tog hem två av de tre ban-par som kunde genomföras.

- När matchen kommer att spelas om är inte klart. Det blir en fråga för respektive lagledare. Men när det blir hoppas vi att minst åtta av banorna är spelbara så att vi kan genomföra en seriematch. Nu har lag-3 hemmamatch nästa onsdag, vi vet i dag inte om den kan spelas. Tyvärr, men det är den bistra sanningen när det gäller Lucky Bowl, säger Håkan Andersson.