(17 augusti) Nu är det klart att Höörs PBK flyttar säsongens premiärmatch för lag 3 mot Örkelljunga PBK-3 från Lucky Bowl till Hörby. Division 4-matchen kommer att spelas programenligt onsdagen den 19 augusti med start kl 13.00.

Anledningen till ”flytten” är problemen i Lucky Bowl där förra onsdagens seriematch för lag 1 mot Helsingborg fick avbrytas efter två serier och att man från lagledarnas sida därför vill se åtgärder från hallarrendatorns sida att detta inte ska upprepas. Sker inga omedelbara förbättringar i Lucky Bowl kommer med all säkerhet även kommande inplanerad hemmamatch för lag 3 mot Höganäs-4 den 24 augusti att spelas i Hörbyhallen liksom den för Höörs förstalag mot Ängelholm-3 den 31 augusti. Därefter kommer klubben förmodligen att ta beslut om man ska flytta hela verksamheten till grannkommunen vilket det redan höjts röster för.

Höörs PBK har för övrigt spelat ”hemma” i Hörby tidigare. Det gjorde man via två seriematcher i slutet av augusti 2013, då orsakat av att ingen ny arrendator hade utsetts till Lucky Bowl när hallen skulle öppnat i början av månaden.