Ängelholm-3 vann den femte upplagan av ”Alliansmästerskapet” med laget
fr,v. Anders
Lund, Bengt Bubach, Roy Larsson och Lars Pettersson.
(Foto: Karl-Erik Måbrink)

 

(3 april) Det blev Ängelholm-3 som tog  hem säsongens och den totalt femte upplagan av ”Alliansmästerskapet”, tävlingen för 3-mannalag och där man spelar enligt Bakers spelsätt. På grund av Corona-pandemin blev det bara tre deltävlingar, spel enbart i hemmahallen och inget finalspel.

Inte mindre än 33 lag ställde upp och spelade första kvalrundan, i den andra spelade 27 och i den tredje och avslutande deltog 18 lag från Alliansen Ringen. Ängelholm-3 var det jämnaste laget och vann totalt, trots att laget inte toppade någon av de tre kvaltävlingar. I laget ingick Bengt Bubach, Roy Larsson, Anders Lund och Lars Pettersson som med en enda poäng höll undan till totalseger före Karat-1 från Bjuv. De tre kvaltävlingarna vanns för övrigt av Gubbdagis (Ängelholm), Knegarna (Örkelljunga) respektive Karat-1 (Bjuv).

Nu lägger tävlingsledaren Bengt Jönsson i BK Käglan i Bjuv säsongens tävling till handlingarna, hoppas att nästa säsong 2021-2022 kunna bjuda in till ett mästerskap där det ska kvalspelas likt tidigare i sex-sju hallar och där det avslutas med ett finalspel. Allt beror på hur pandemin utvecklas och vilka restriktioner och rekommendationer man har att rätta sig efter från myndigheterna.

Alliansmästerskapet 2020-2021
1. Ängelholm-3 (Bengt Bubach, Roy Larsson, Anders Lund, Lars Pettersson) 135 poäng, 2. Karat-1, Bjuv (Anita Johnsson, Lisbeth Johnsson, Ulla Olsson) 134 poäng samt 3. Eslöv-3 (Glenn Nilsson, Ingrid Nilsson, Kjell Nilsson, Bo Ungesson) 129 poäng.