Joline Persson-Planefors och Josefin Hermansson kommer till Eslöv för att träffa
unga tjejer som vill satsa på bowlingsporten.

 

(30 mars) Två landslagsspelare och VM-medaljörer kommer till Eslövs bowlinghall söndagen den 11 april, det skriver Skånes Bowlingförbund på sin hemsida. Det handlar om Joline Persson-Planefors och Josefin Hermansson från Team X-Calibur i Partille som är ute på en ”mini-turné” för att träffa unga tjejer mellan 13 och 20 år och för att inspirera och motivera dem att satsa på bowlingsporten.

Det är Svenska Bowlingförbundet tillsammans med distriktet som står som arrangör för denna mycket speciella ”bowlingdag”.

Josefin Hermansson tog tillsammans med Jenny Wegner guld vid senaste VM som avgjordes i Las Vegas i november 2019 efter finalseger mot det koreanska paret Hvevin Son-Yearij Lee med 436-431 över de två serierna, Joline Persson-Planefors spelade hem ett silver i ”All Event” och båda spelarna ingick i det svenska 5-mannalag som vann ett silver och bidrog till att Sverige gjorde sitt bästa VM på drygt 30 år. Joline Persson-Planefors är dessutom regerande svensk mästare efter seger senast SM spelades 2019 och hon vann för övrigt också 2015 och 2011.

Vid träffen i Eslöv kommer Joline och Josefin att berätta om sin vardag, idag ganska annorlunda med tanke på att all verksamhet i form av seriespel, tävlingar och mästerskap i Sverige och runt om i Europa ligger nere på grund av Corona-pandemin, de kommer att ge tips och goda råd om träning m.m. och även spela någon serie med deltagarna.

- Vi vänder oss till yngre damspelare som vill eller funderar på att bli riktigt bra i bowling. Det finns plats för åtta deltagare, men blir intresset stort kan vi göra även ett eftermiddagspass. Och det är först till kvarn som gäller, framhåller Skåneförbundet på sin hemsida.