(5 april) Bowlingklubbarna i det nationella svenska seriesystemet behöver inte betala serieavgiften på 3.500 kronor för kommande säsong 2021-2022, den kommer att efterskänkas. Det har styrelsen i Svenska Bowlingförbundet beslutat med bakgrund till att den gångna säsongen fick avbrytas redan i oktober 2020 på grund av Corona-pandemin. Ett beslut som för övrigt innebär minskade intäkter i miljonklassen för förbundet.

Det skånska förbundet följer efter och kommer inte att ta ut någon anmälningsavgift för 2021-2022 avseende reservlagsserierna, para-serierna och Göingeserien (pensionärsserien).

Så här skriver Swebowl på sin hemsida om beslutet:

- Serieavgiften för säsongen 2021-2022 efterskänks i sin helhet och de lag som anmäler sig till kommande säsong gör det därmed kostnadsfritt. Styrelsen vill på detta sätt möjliggöra att fler lag anmäler sig.

Man noterar också att de inbetalda serieavgifterna för 2020-2021 inte kommer att återbetalas och att licensavgift i vanlig ordning ska betalas av respektive förening, dock kommer ingen avgift för paralicens att tas ut.

När det gäller Alliansen Ringen och pensionärsbowlingen har 74 lag betalt in 500 kronor var och totalt 37.000 kronor i serieavgift för 2020-2021, något beslut från styrelsen kring nästa säsong är inte känt. Inte mer än att anmälningstiden för seriespel kommande säsong lär förlängas och att årsmötet kommer att flyttas från juni till juli månad.