(18 mars) Första segern! Och det är något alldeles speciellt om man som spelare på den amerikanska proffstouren har bowling mer eller mindre som yrke. Men det var vad två spelare lyckades med vid de två senaste tävlingarna på PBA-touren.

34-årige Shawn Maldonado, som spelar med s.k. dubbelfattning, har varit med sedan 2013 och fram till tävlingen i Tampa, Florida bara haft ett par  hyggliga placeringar. Men när det var dags för hans 138:e tävling i form av ”Chameleon Championship” gick han hela vägen och spelade in 30.000 dollar efter seger i stegfinalen mot Jakob Buttoff på den 39 fot långa oljeprofilen. Tampa var också spelplats för avgörandet i ”Cheetah Championships”, som avgörs på tourens kortaste oljeprofil med 33 fot, och där tog 29-årige Sam Cooley från Australien hand om förstapriset på 30.000 dollar. Han har för övrigt spelat på proffstouren i USA sedan 2015 och gjorde nu sin 88:e tävling.

- Jag var bara superglad, säger Maldonado till PBA:s hemsida om sin reaktion på att vinna sin första nationella titel. Jag tänkte på min familj under matcherna, jag vaknar varje morgon och gör det här för dem, jag vill bara göra dem stolta. Jag har många som stöttar mig och jag vill inte svika dem. Jag har det. Jag vann!

För att vinna på USA-touren krävs att man spelar bra bowling, det gjorde både Maldonado och Cooley och på YOU TUBE finns respektive stegfinaler. Du kan kolla in dem här via länkarna https://youtu.be/s8B4zXxhst0 (Maldonado) och https://youtu.be/2dtjotbmG9A (Cooley).