Den vita golfhandsken och den höga pendlingen är ett signum för Pete Weber (till vänster).
Nu tackar
han och Walter Ray Williams Jr för sig på den nationella amerikanska proffstouren.


(20 mars)
Två legendarer inom den amerikanska proffsbowlingen tackar för sig efter att ha spelat sin sista tävling på touren.

61-årige Walter Ray Williams Jr debuterade 1980 och är den spelare som genom åren vunnit mest via 47 titlar. Sju gånger utsågs han till ”Årets spelare”, på hans CV står också att han noterats för 110 serier på 300 poäng och han valdes in i ett speciellt ”Dream team” år 2008. Under åren 1980-2021 spelade han 1038 tävlingar, var prisplacerad i 783 av dem.

- Nu blir det bara lite spel på veterantouren och kanske någon mindre tävling. Jag är ju snart pensionär, nu möter man unga äregiriga och oerhört duktiga spelare och hänger helt enkelt inte med, säger han till PBA.com.

Samma beslut har Pete Weber, 58 år, tagit. Han gjorde proffsdebut som 17-åring år 1979, fostrad av sin legendariske pappa Dick Weber (1929-2005) som fick titeln ”Bowlingens första superstar”. Pete följde i pappas spår, tog 1982 sin första seger och vann 37 titlar och av dem tio s.k. ”majors”. Han profilerade sig inte bara som en duktig bowlare, han var dessutom den ende på touren som spelade med en vit golfhandske på högerhanden, dock med ”avklippt” tumme. Totalt ställde Pete Weber upp i 891 tävlingar på den nationella touren och spelade in drygt 4 miljoner dollar, han blev ”Årets nykomling” 1980 och utsågs till ”Årets spelare” på seniortouren 2015 och 2016.

Walter Ray Williams Jr och Pete Weber är båda invalda i ”Hall of fame”, nu drar de sig tillbaka från det absoluta rampljuset inom proffsbowlingen, två spelare som betytt oerhört mycket för sporten i USA. Nu blir det på sin höjd spel på veterantouren och i en och annan lokal tävling…