(9 februari) För snart 100 år, den 22 mars 1922, kom det första exemplaret av tidningen BOWLAREN, tidskriften som därefter gavs ut fram till 2004. Alla dessa år finns nu att läsa digitalt liksom tidningen under de nya namn den fick fram till 2008 då ekonomin satte stopp för ytterligare utgivningar. Och det handlar om nästan 34 000 sidor i ett PDF-format där svensk bowling dokumenterats.

Alla årgångar och sidor finns på tre DVD-skivor, det är fantastisk läsning för alla som är intresserade av bowling, av resultat, siffror, tabeller, intervjuer, krönikor m.m. Arkivet kan för övrigt också nås via förstasidan (annons nederst till höger) på förbundets hemsida www.swebowl.se

Skånesporten har fortsatt att bläddra lite i årgångarna, här nedan presenteras två artiklar med lite av det som hände för femtio år sedan, från ett händelserikt 1971 som bl.a. innehöll ett VM, med text och bilder hämtade ur den 50:e årgången av tidningen.

I dag finns inte BOWLAREN kvar, ej heller dess ”uppföljare” med olika former av magasin. Men digitalt kan vi ta oss tillbaka nästan hundra år…