(12 februari) Inget seriespel, inga tävlingar, alla arrangemang i Europatouren är inställda Det är mycket som går på sparlåga inom bowlingsporten på grund av rådande Corona-pandemi.

Men ”over there” i USA är det fortsatt spel på proffstouren där alla spelar med munskydd och just nu avgörs herrarnas PBA Players Championships, en av de mest prestigefyllda under säsongen och som i år spelas under nya förutsättningar. Via kvalspel i fem regioner kommer vinnarna att mötas i en final den 21 februari och då med ett förstapris på 250.000 dollar. Och en av segrarna i regionsfinalerna var Jesper Svensson från Vimmerby som är förstaseedad i semifinalerna den 14 februari. Vinner han den matchen är han i slutfinal och spelar om förstapriset.

Mycket bowling finns att titta på i YOU TUBE och här har Skånesporten plockat ut två mycket sevärda avgörande från regionsfinalerna PBA Players, två stegfinaler som innehåller bl.a. en 300-serie och ett avgörande som slutar 268-265. Titta, njut och bli inspirerad genom at klicka på länkarna WES MALOTT respektive CHRIS VIA.