(16 november) På måndagen kom det väntade beskedet från Alliansen Ringen. Styrelsen beslöt då att ställa in allt seriespel för de 73 lagen i de sex divisionerna för resten av året vilket framgår av ett besked på föreningens hemsida.

De tre senaste veckorna har det varit uppehåll och paus i seriespelet, det fanns förhoppningar om att spelet kunde återupptas i vecka 48. Men efter nya och skärpta restriktioner från Folkhälsomyndigheten, Regeringen och Länsstyrelsen, meddelar nu Alliansen att så blir det inte eftersom smittorisken av Covid-19 fortfarande anses vara mycket hög. Inga seriematcher kommer således att spelas under resterande del av november-december och samtidigt har styrelsen tagit beslut på att om det blir seriespel efter nyår kommer detta att fortsatt ske i hemmahall under hela vårsäsongen 2021.

Även från Bowling-Sydväst med lag från bl.a. Malmö, Lund och Staffanstorp, kommer besked om att man ställer in resten av 2020 och under veckan lär besked också komma från Göingeserien, som omfattar lag från bl.a. Hörby, Hässleholm, Osby och Kristianstad. Inställt är det för övrigt även för de skånska lag som deltar i ”telefonmatcherna” i Riksserien och där tas nytt beslut i mitten av januari 2021.