(13 november) Inget seriespel, inga resultat eller uppdaterade serietabeller. Bowling-Sverige har tagit paus i dessa Covid 19-tider, många hallar stänger eller drar ner på öppettiderna, det arrangeras bara ett fåtal tävlingar på nationell nivå och det mesta är ”stängt” för pensionärsbowlarna.

Nu är dessutom allt seriespel på nationell nivå stoppat fram till den 31 december 2020 och ingen vet i dag när det kan återupptas.

Men ingen behöver egentligen vara helt utan bowling, ”räddningen” heter YOU TUBE. På den webbkanalen finns i stort allt inom sporten, från inslag kantade med nostalgi, SM-slutspel och tävlingar runt om i världen. Och då inte minst från den amerikanska proffstouren. Som utan publik fortsätter enligt programmet, med spelarna försedda med s.k. munskydd.

Vi har plockat ut ett par russin ur den mycket goda kakan nämligen från damernas slutspel i World Cup 2016 som då avgjordes i Shanghai i Kina. Då blev det svensk seger för tredje gången i tävlingens då 52-åriga historia. Först av de svenska damerna att ta hem den ståtliga pokalen var Anette Hagre-Johanesson som vann i Köpenhamn 1986 och 1991 triumferade Åsa Larsson i Peking. Och den tredje vinnaren av denna globala tävling blev Perstorpstjejen Jenny Wegner (bilden) med seger 2016.

Semifinaler och final, allt över en serie, finns på YOU TUBE och bjuder på bowling av allra högsta klass och spelas på två speciellt uppbyggda banor i en idrottshall. Semifinalen mellan Jenny Wegner-Bernice Lin, Singapore finns här, den andra semin mellan Danielle McEwan, USA-Syadatul Afifah, Malaysia kan ses här varefter den mycket spännande och välspelade finalen finns på den här länken.

Mycket nöje!