Frågan är när och om det blir något seriespel kommande säsong i Alliansens
pensionärsbowling, som här i Olympiahallen i Helsingborg
. Den närmaste
månadens utveckling kommer att ge besked. (Foto: Håkan Andersson)


(7 juli) Med två månader kvar till planerad seriestart i bowling för säsongen 2020-2021 kommer Svenska Bowlingförbundet ut med riktlinjer och rekommendationer hur seriematcher och tävlingar ska kunna genomföras på ett bra och säkert sätt för alla. Och det är riktlinjer som inte bara gäller den nationella serien utan som också direkt kan omsättas till pensionärsbowlarnas kommande seriespel i något som kan jämställas med ett ”säkerhetsprotokoll”.

De nationella serierna planerar seriestart helgen 12-13 september, från elitserien och ner i seriesystemet, Alliansen Ringen har en preliminär seriestart för 74 lag fördelade på sex divisioner den 1 september, då för den första av totalt 840 matcher som är inplanerade säsongen 2020-2021 och samma gäller för Bowling Sydväst med Malmö- och Lund-områdena och deras 70 lag medan Göingeserien beräknas köra i gång i mitten av september för 31 lag i tre divisioner. Något definitivt besked och beslut om och när det blir seriepremiär har inte kommit från någon av de administrerande föreningarna som helt klart vill avvakta utvecklingen och besked från bl.a. Folkhälsomyndigheten angående Corona-pandemin.

Men som bowling och seriespel betraktat är rekommendationerna från Svenska Bowlingförbundet självfallet användbara även för pensionärsserierna. I nämnda riktlinjer gäller vilka uppgifter det handlar om för bowlinghallen, föreningen och den enskilde spelaren i samband med en seriematch.

Förbundets riktlinjer inför kommande bowlingsäsong, som vänder sig till bowlinghallar, administratörer och bowlare på klubbnivå och i pensionärsserien, är på totalt sex sidor och finns på nätet och följande länk: http://img.webber.se/2/psv/doc/e7065/36247978.pdf