(29 juni) Rekord är till för att slås! Så resonerade 23-årige Ben Ketola från Cortland i staten New York när han bestämde sig för att försöka slå rekordet i att på snabbaste tid göra en 300-serie i bowling, ett lite udda rekord som proffsspelaren Tom Dougherty innehade.

I tredje försöket den aktuella dagen i 10-banorshallen lyckades han, med ett klot på varje bana satte han kryss efter kryss, när den tolfte strajken var ett faktum stannade klockan på 86,9 sekunder, således knappt halvannan minut och mer än 20 sekunder bättre än gällande notering. Ben Ketola spelade med dubbelfattning, alla strajkarna satt perfekt och han kunde därmed skriva in sig i den amerikanska bowlingsportens rekordlista och i Guinness rekordbok. Nu var det ingen ”nybörjare” som slog rekordet, Ben Ketola visade sig nämligen vara en alldeles utmärkt bowlare med 225 poäng i seriesnitt i amerikanska ligan.

Allt filmades förstås och kan beskådas på länken https://www.youtube.com/watch?v=AQnphc6qeNs

Kanske något att börja träna på inför kommande säsong, eller…