(6 maj) Fart och rotation! Det är lite av ”nyckelorden” i dagens moderna bowling för att nå bra resultat. Och alla vill ju spela med ”skruv”, ung som äldre, inte många lär sig spela med 3-stegsansats och ”back” eller med ett ”rakslag”, det ger ringa utdelning. Kolla på de unga spelarna, där handlar det i stort bara om tvåhandsfattning och rejäl snurr på ”bollen”.

Men hur viktigt är det att få klotet att skruva sig in mot käglorna?

På internetsajten SWEBOWL-BITS ger elitseriespelarna Peter Nordensson i Team Clan (Nässjö) och svenska mästarinnan Joline Persson-Planefors, Team X-Calibur (Partille) synpunkter och en förklaring till hur de spelar och hur viktigt det är med fart och rotation i klotet, detta under rubriken ”Skruv är viktigt – men inte allt”. Den intressanta artikeln finns på länken: https://bits.swebowl.se/skruv-är-viktigt-men-inte-allt