(11 maj) Inget avgörande i seriespelet, inget kvalspel, inga SM-tävlingar, inget spel på Europatouren, inga mästerskap!

Bowlingsäsongen, inte minst för de licensierade spelarna på klubbnivå, fick av kända orsaker ett abrupt slut i mitten av mars månad 2020. Bowlinghallar har tvingats permittera anställd personal, ett flertal stängde när intäkterna uteblev, många riskerade en konkurs.

Men motivationen och tävlingsmomentet fanns kvar hos spelarna, det arrangeras både lokala, regionala och riksomfattande tävlingar inom Folkhälsomyndighetens direktiv, tävlingar som samtidigt också innebär ett ekonomiskt stöd till bowlinghallarna.

”Svenska ligan” som BK Clan i Nässjö arrangerade och som Ludvika BK finalvann, var ett sådant initiativ, nu pågår kvalspelet till ”Lantetalk Rumble” land och rike runt i en rad hallar, något som ska utmynna i en final med 25.000 kronor i förstapris. Och regionalt i Skåne blev ”Påskboostern” i Hörby med BS Olymp som arrangör en succé. Till den årliga mix- och partävlingen kom det inte mindre än 136 startande par, det var i stort fullsatt i varje start i ett arrangemang som föregicks av rigorösa skyddsåtgärder med anledning av Coronapandemin.

Hörbytävlingen vanns för övrigt i mixklassen av Sandra Svantesson/Alex Gustavsson (IS Göta) med 2915 poäng (12 serier) medan par-klassen togs hem av Elias Olsson (59:an)/Hugo Nilsson (Allön) på 2929 poäng, alla siffror inklusive handicap.

Pågår gör Maraton i Svedala bowlinghall (bilden) och den spelas lördag-söndag fram till den 7 juni. Där handlar det om 16 serier med handicap, leder efter premiärhelgen gör Emil Wohlin (BK Borgen) med 3664 poäng i ren slagning, ett snitt på 229 poäng, tvåa i dagsläget är Johan Danielsson (Kulladal) 3578 följd av Patrik Persson (Olymp) 3541 poäng.

Fotnot: Ovanstående redovisning avser tävlingsarrangemang enbart för licensierade spelare på klubbnivå, inga tävlingar som riktar sig enbart till pensionärer pågår eller planeras.