(1 december) Sedan säsongen 2011-2012 har de två mellanskånska division 1-klubbarna mötts i 16 matcher. Och det är Höörs PBK som leder den statistiken med åtta vunna mot sex för Eslöv medan två derbyn slutat oavgjort 10-10.

Nu inleds årets sista månad med seriespel i Alliansen Ringen och där tisdagens match i Hörbyhallen (bilden) mellan Höör-1 och Eslöv-1 tillhör de mer intressanta i den 12:e omgången.

Första matchen mellan lagen i division-1 spelades säsongen 2011-2012, detta sedan Eslöv året innan lämnat Malmöserien för att vara med i Alliansen, debuten skede då i lägsta serien division-5 men där var laget så pass överlägset att det kommande säsong flyttades direkt upp i högsta serien. Och därefter har de två mellanskånska lagen haft många jämna matcher, bara en säsong har ett lag vunnit både hemma och borta och det var Höör som 2012-2013 tog en dubbel. I övrigt har hemmalaget dominerat och vunnit men säsongen 2013-2014 hände det, att Eslöv vann i Höör (Lucky Bowl) varefter Höör tog revansch i Eslövshallen.

Det blir ofta dagsform som avgör dessa derbymatcher, Höör-1 kommer till spel efter 10-10 borta mot Åstorp medan Eslöv oväntat blev utan poäng hemma mot Helsingborg-1. Så här spelas omgång-12 i division 1-serien:

Tisdag 3 december: Höör 1-Eslöv 1, Örkelljunga 1-Åstorp 1, onsdag 4 december: Svalöv 1-Bjuv 1, torsdag 5 december: Klippan 1-Perstorp 1, Helsingborg 1-Tyringe 1 samt fredag 6 december: Ängelholm 3-Hässleholm 1 (Ängelholm-1 står över)