(30 november) Inte sedan 1983 har bowlingsporten varit med bland kandidaterna till ”Jerringpriset”, den kanske finaste utmärkelsen inom idrotten där svenska folket röstar fram en vinnare. Då var det Lena Sulkanen som efter den individuella VM-segern i Caracas i Venezuela fanns med bland de speciellt utvalda men det året gick priset till tennisspelaren Mats Wilander. ”Jerringpriset” har för övrigt delats ut sedan 1979 då Ingmar Stenmark var förste mottagare,

Nu har det hänt igen, bowlingtjejerna Jenny Wegner (Perstorp), Spader Dam och Josefin Hermansson (Borlänge) som spelar för Team X-Calibur, är bland de nominerade (11 totalt), detta efter VM-guld i 2-mannalag vid tävlingarna i Las Vegas i augusti. Då vann de finalen över det koreanska paret Hverin Son-Yeonji Lee med 436-431 poäng efter att tidigare i semifinalen besegrat topprankade Restrepo-Rodriguez från USA i semifinalen med 434-386.

Du glömmer väl inte att lägga din röst…

Fotnot: Jenny Wegner och Josefin Hermansson är också nominerade till ”Idrottsgalan” i januari 2020 och då för prestationen som ”Årets lag”.