(21 november) Mer eller mindre uträknat var Ängelholm-1 när laget på torsdagen hade bortamatch mot Tyringe-1 och där hemmalaget länge såg ut att gå mot en säker seger och därmed bryta raden med tre raka förluster i division 1-serien.

När tre serier återstår, och därmed totalt 9 poäng kvar att spela om, leder nämligen Tyringe med 8-3, då vänder matchen till gästernas fördel och efter mycket bra spel. Ängelholmslaget gör nämligen 3-0 i sjätte serien och följer upp med 3-0 i sjunde till ledning 9-8 inför sista serien. Och ”flytet” håller i sig, Ängelholm tar även den med 2-1 till matchvinst med 11-9 (5448-5240). Två matchvinnare hade Ängelholm-1 i Karl-Erik Måbrink (866) och Mats Olsson (801) medan Bill Jonasson var etta i hemmalaget med 714 poäng.

Om Ängelholms vinst i Tyringe var oväntad, så var Hässleholms seger i Turbanhallen mot Klippan-1 desto mer enligt förhandstipsen. Hässleholm var helt överlägset med ledning hela vägen och vinner matchen med 15-5 (5598-5249) efter bra spel av Mats Håkansson 823 poäng medan PO Hermansson var Klippans etta med 750 poäng. Segern för Hässleholm-1 innebar för övrigt att laget tog över förstaplatsen i division 1-serien, på samma poäng som Eslöv-1 och med en match mer spelad.