(12 oktober) Det blev stora framgångar för pensionärsbowlarna från Eslöv när den femtonde upplagan av riksmästerskapet för SPF-are avgjordes i veckan i Visby. Runt 150 deltagare, från Sundsvall i norr till Eslöv i söder, kom till spel i 16-banorshallen Uncle Joes.

Där fick Eslöv sin första SPF-mästare då 67-åriga Margareta Nilsson (bilden) blev totalsegrare i damklassen med 1023 poäng på de sex serierna och dessutom mästare i 2-mannalag tillsammans med sambon Christer Persson med 2139 poäng. Och det var andra gången riksmästerskapet för damer gick till Skåne, första gången var 2013 då Ethel Andersson, Höör var etta i Markaryd.

Det var för övrigt ett 20-tal pensionärer från SPF-föreningarna i Eslöv som gjorde resan till Gotland och det gav totalt inte mindre än sju medaljplaceringar. Ulla-May Lundahl var tvåa i damer-1 (925 poäng), Thomas Arnesson tog en tredjeplats i herrar-2 (1080 poäng) liksom Göran Christensson i herrar-3 (1097 poäng) och i herrar-4 var Mats Cato tvåa (996 poäng), därtill en andraplats i lagtävlingen för paret Thomas Arnesson-Göran Ekstrand med 2120 poäng.

Totalsegrare och SPF-mästare bland herrarna blev Göte Cederhammar från SPF Glanshammar i Örebro med 1150 poäng. Och noterbart är, att deltagarna från Eslöv var de enda från Skåne i årets mästerskap.