Benny Persson i Perstorp-1 ser aningen bekymrad ut och det har han
anledning till. De regerande seriemästarna har bara tagit två poäng så här
långt i seriespelet, ligger
nästsist i division-1. (Foto: Håkan Andersson)

 

(11 oktober) Det går tungt för regerande seriemästarna från Perstorp! Mycket tungt! Den förra säsongens etta i division-1 har bara en seger på fem spelade matcher och är med plats 12 nästsist i serien, har bara poänglösa Svalöv efter sig.

I den sjätte serieomgången handlade det om match i Tyringe för Perstorp-1, och 4-banorshallen är alltid en svår nöt att knäcka för gästande lag. Det fick Perstorp erfara den här gången, Leif Sahlström var den i laget som klarade av underlaget bäst med 814 poäng i en match där Tyringe-1, efter ledning hela vägen, kunde vinna tämligen komfortabelt med 14-6 (5501-5321). Förlusten blir Perstorps fjärde i rad!

Så fick BK 80 från Hässleholm visat varför man varit Göingeseriens bästa lag under många år. Inledningen av debuten i Alliansens seriespel hade inte varit den bästa, kanske var det ”premiärnervositet”, att man direkt ville visa att man var ett bra lag med duktiga spelare och därmed göra ett positivt intryck bland Allians-lagen. Och speciellt övertygande var inte hemmaförlusten i kommunderbyt mot Tyringe. Men så kom bortamatchen mot Ängelholm-1 på fredagen, dit kom Hässleholm-1 efter att i veckan satt hallrekord i Knislinge med 6204 poäng och vunnit med 20-0 över hemmalaget i Göingeserien. Så formen fanns där tydligen.

Matchen i Ängelholm var helt jämn i ”halvtid”, 5-5 blev till hemmaledning 8-7 inför sista serien. Men där plockar Hässleholm-1 fram sitt bästa spel, noterar 1630 poäng och tar alla fem matchpoängen, vinner  med 12-8 (5898-5763). Och laget tar därmed första bortavinsten för säsongen. Och det var helt klart jämnheten som fällde utslag, Ängelholm-1 hade matchens två bästa spelare och toppar i Kalle Måbrink 900 poäng och Mats Olsson 825 men var lite tunnare nedåt i laget, Hässleholm-1 hade Thorild Sandberg på 788, Erik Bergström 774 och Lennart Löfving på 765 poäng i främsta ledet och sex av åtta spelare över 700 poäng, det var skillnaden.

Mot en seger gick Ängelholm-3 i bortamötet mot Helsingborg-1, ledde halvvägs med 8-2. Men med samma siffror tar Helsingborg (utan Lennart Olsson) hem andra delen av matchen som slutar 10-10 (5669-5688), Håkan Svensson etta i hemmalaget med 783, Anders Lund hos gästerna med 800 poäng. Från omgång 6 noteras vidare att Höör-1 fick en ganska behaglig resa via 14-6 (5597-5333) hemma i Hörbyhallen mot nykomlingen Klippan-1 och med 14-6 (5296-5041) vann även Örkelljunga-1 hemma mot Svalöv-1. Nu har Svalövslaget fem raka förluster och allt tyder på att laget får svårt att förnya kontraktet i högsta serien.