(2 september) Den tredje upplagan av Europatour-tävlingen ”Storm Lucky Larsen” är i gång i Olympiahallen i Helsingborg med stora delar av den yppersta bowlingeliten i världen på plats. Och det började med en riktig höjdare…

31-årige vänsterhänte PBA-proffset Anthony Pepe (bilden) slog nämligen till med 1492 poäng på de sex serierna (snitt 249) sedan han satt punkt med en 300-serie och fina siffror blev det också när rutinerade Martin Paulsson från Kulladals BS i Malmö gjorde sin första start. Den gav 1447 poäng, en andraplats i kvalet så här långt och en säker plats i helgens finalspel där för övrigt hemmaspelaren Kalle Wahlgren i Göta visade fin form med 1390 som ju innebär en trdjeplats.

Tävlingen fortsätter med kval hela veckan, regerande mästaren från Baltiska Hallen i fjol Kyle Troup, USA gör sin första start 5 september kl 13.00 och innan dess ska det spelas en s.k. ”stjärnmatch” (torsdag kl 19.00) då svenska lagmästarna Team Pergamon möter ett lag med PBA-proffs i en match enligt det svenska seriereglerna.