Eslöv-1 fick en ganska behaglig inledning med seger hemma mot Klippan-1.
Här
med trion fr.v.: Jonny Johansson, Kurt Lindkvist och Göran Christensson.
(Foto: Håkan
Andersson)

 

(31 augusti) Premiären i Alliansen Ringens ”elitserie” säsongen 2019-2020 är avklarad! Och vilken intressant inledning det blev. Med toppsiffror både individuellt och i lag, trots tuffa förhållanden då värmen gjorde det svårspelat, med en rad favoritvinster men också med en rejäl överraskning.

Den senare svarade uppflyttade Ängelholm-3 för i sin comeback genom att på bortabanor besegra Åstorp-1, mesta seriesegrarna i division-1 och vinnarna av senaste årens ”Mästarmöte”. Och det var första gången Ängelholmslaget tog poäng i hallen, alla tidigare möten har Åstorp vunnit klart, nu tog man de två poäng som stod på spel efter siffrorna 11-9.

Och lite av en rejäl överraskning var också på gång för Ängelholm-1 som tog emot Örkelljunga-1 och där gästerna mycket överraskande ledde med 6-4 efter halva matchen.

- Kanske var det premiärnerver från vår sida, men vi tog oss samman och gjorde två riktigt bra avslutningsserier. Så vår spelande lagledare Björn Ohrberg var klart nöjd efter matchen, kommenterar Karl-Erik Måbrink (bilden) i Ängelholm-1 sedan laget avslutat med två gånger 5-0 till seger med 14-6.

Ett lag många väntat ska tillhöra den absoluta toppen är Helsingborg-1. Men det har varit ganska så ojämna resultat laget visat upp de senaste säsongerna, med en femteplacering 2017-2018 som bäst och klubben har också varit en vända i division-2 säsongen 2014-2015. Bortamatcherna har varit problemet, liksom att kunna ställa bästa laget på banan. Senaste säsongen vann Helsingborg-1 blott en enda bortamatch av 11, överraskande nog mot Bjuv-1. Men premiären i Olympiahallen med seger och 5955 poäng mot Höör-1 var onekligen övertygande.

Eslöv-1 hade inga problem i hemmahallen med gästande nykomlingen Klippan-1 men väl med banorna. Värmen gjorde det svårspelat och resultaten blev därefter och svårt var det av samma anledning i Bjuv där intresset var stort, inte minst publikt, för mötet med BK 80 från Hässleholm. En match som faktiskt Hässleholmarna slarvade bort då de lätt kunde vänt med en ledning på 8-2 i stället för 6-4. Nu blir det intressant att se BK 80 hemma mot Åstorp-1 i nästa omgång, två lag som definitivt kommer att vara med och spela om en plats i ”Mästarmötet” till våren.

Någon match blev det däremot inte i Tyringe som skulle mött Svalöv-1, den blev uppskjuten.

- Vi håller på att renovera hallen och det har dragit ut på tiden. Det går att spela på kvällarna, men dagtid ska det målas, läggas nya mattor och köket ska byggas om. Jag är just nu i Las Vegas för dam-VM, är hemma på måndag och då ska jag försöka få fart på byggarna, berättar hallföreståndaren Mikael Wegner i ett mejl.

Från säsongens första omgång noteras, där regerande seriemästarna från Perstorp stod över, att det blev en rad individuellt riktigt bra siffror. Eller vad sägs om Lennart Olsson, Helsingborg (922), Karl-Erik Måbrink, Ängelholm-1 (897) och Mats Persson, Helsingborg-1 (844). En ny omgång är på gång med flera toppnummer, eller vad sägs om Perstorp som hemma ska möta Bjuv-1, BK 80 tar emot Åstorp-1 och i övrigt spelar Ängelholm 3-Eslöv, Svalöv-Ängelholm-1, Örkelljunga-Helsingborg samt Klippan-Tyringe.