(13 augusti) 10 år och nästan 1000 artiklar! Det har det blivit för webbsidan www.skanesporten.se sedan starten i augusti 2009.

Nu stundar lite av ett ”jubileum” för en hemsida som i dag enbart handlar om bowling, från pensionärernas seriespel och tävlingar inom Alliansen Ringen till svenska framgångar i europeiska stortävlingar, EM och VM och proffstävlingar i USA.

- När jag gick i pension efter drygt 40 år som skrivande journalist, de sista 20 åren med enbart sport, var tanken att fortsätta skriva på nätet, då via en blogg med sport och med skånska förtecken, fotboll, handboll, hockey, ja det mesta. Därav namnet ”Skånesporten” som registrerades. Men så blev det inte, bowlingen låg mig närmare och var intressantare eftersom jag spelat och spelar sedan mer än 50 år tillbaka. Så det blev en hemsida med enbart bowling och domännamnet behöll jag, berättar Håkan Andersson.

Under de tio åren från starten i augusti 2009 till juli 2019 har nästan 1000 artiklar lagts ut på nätet och www.skanesporten.se, därtill cirka 600 bilder. Det började lite blygsamt med 47 artiklar första säsongen 2009-2010 med ”Ny säsong med pensionärsbowlarna i Höör” som premiärinslag, den senaste säsongen handlade det om 149 artiklar på hemsidan och drygt 105.000 besökare, allt enligt den officiella statistiken över ”unika besökare”. Varje dygn har hemsidan runt 400 besökare, rekordmånaden är noterad till april 2019 med 11 992 besökare och med 612 besök som högsta dagsnotering.

Alla artiklar som publicerats genom åren på www.skanesporten.se finns för övrigt att läsa i arkivet.