(6 maj) Intresset för pensionärsbowling och seriespel i Alliansen Ringen fortsätter att öka. För kommande säsong 2019-2020 kan nämligen föreningen redovisa ett nytt deltagarrekord, inte mindre än 74 lag kommer till spel med var sitt 8-mannalag när det är dags för seriepremiär i slutet av augusti.

Den nu avslutade säsongen samlade 71 lag fördelat på sex divisioner, nu tillkommer ytterligare tre lag och bland dem BK 80 från Hässleholm som lottas in i division 1-serien. Nya inslag blir också Höganäs-6 och Klippan-8 som båda placeras i lägsta serien, således division-6.

Alliansen Ringen är den förening för pensionärsbowlare i Skåne och södra Sverige som administrerar flest lag och klubbar. De 74 lagen fördelas på 16 föreningar från 15 hallar, som jämförelse kan nämnas att Bowling Sydväst (Malmö, Lund, Trelleborg, Svedala, Eslöv och Staffanstorp) har 57 lag totalt till spel i sju divisioner medan Göingeserien (Hässleholm, Åhus, Hörby, Kristianstad m.fl.) den gångna säsongen samlade 29 lag fördelat på tre divisioner.

Flest lag anmälda till seriespel kommande säsong inom Alliansen Ringen har Ängelholms PB med nio, därnäst följer Klippan 8, Bjuv 7, Höganäs 6, Perstorp 6, Landskrona 6, Svalöv 5, Örkelljunga 5, Båstad 5 (Bjäre 4 och Båstad Bowlare 1), Helsingborg 4, Åstorp 4, Tyringe 3, Eslöv 3, Höör 2 samt Hässleholm 1 lag. Och det innebär att de 74 lagen tillsammans kommer att spela 816 seriematcher.