(8 april) Det fanns en tid när bowlingsporten var ung och de som spelade hade ett säger ett klot i väskan och alla klot var av samma sort och fabrikat. Men från de gamla ”trelleborgarnas” tid har utvecklingen gått i rasande takt och den bara fortsätter, från plastklot till klisterbollar, till uretanklot och reaktiva dylika. I dag förses marknaden med ett par nya klot i veckan, från Storm, DV8, Radical, Motiv med flera, i dag har elitbowlarna sju-åtta klot av varierande beskaffenhet med sig till seriematcher och tävling.
Alla företagen har självfallet det klot som svänger bäst och mest. Eller som inte svänger alls! De har det klot som Du får bäst resultat med. Materialet är nämligen oerhört viktigt i dagens bowling.
Och det tycker man inte minst i USA där man nu skapat ”årets nyhet”, klotet som aldrig missar en kägla. Kolla bilden ovan, den är lånad från ett amerikanskt bowlingmagasin.
Enligt WIKIPEDIA får ett bowlingklot inte väga mer än 7257 gram. Men det står faktiskt intet om hur stort det får vara…