Åstorp eller Bjuv? Christer Nilsson eller Lennart Jönsson? Båda har möjlighet att
vinna
Alliansens division 1-serie den här säsongen. (Foto: Håkan Andersson)


(4 april) Två omgångar kvar i Alliansen Ringens division 1-serie, nu ska det avgöras! Vilket lag kommer att vinna serien? Vilket lag följer med Höganäsveteranerna ner i ”tvåan”? Det handlar om två omgångar och två matcher som kommer att avgöra och sätta betyg på en hel säsong…

Perstorp såg länge ut som en ”vinnare”, hade för en månad sedan tre poäng upp till Åstorp och var ett tag sex poäng före Bjuv. Men det svänger fort i bowlingsporten, nu har Perstorp förlorat tre i rad, mot Tyringe, Bjuv och Eslöv och tappat förstaplatsen till Åstorp. Som är ny etta på 28 poäng, Perstorp har liksom Bjuv 27 poäng.

Och i säsongens nästsista omgång den 16 april tar Perstorp emot Åstorp i något som kan bli en ren seriefinal. Där ett oavgjort resultat öppnar vissa möjligheter för Bjuv att försvara mästartiteln från förra säsongen. Och tittar vi på tidigare möten så har Åstorp två raka vinster i Perstorp, har inte förlorat där sedan säsongen 2014-2015.

Intressant är det också kring nedre ”strecket”, klart är bara att Höganäs-1 får komma igen i ”tvåan” nästa säsong. Men vilket lag gör dem sällskap? Landskrona-1, Örkelljunga-1 eller Svalöv-1?

Svalöv fick inga poäng med sig hem från Bjuv i veckan, så ej heller Landskrona som var chanslöst i Åstorp. Och med bara en match kvar att spela är Örkelljunga-1 inte säkra på nytt kontrakt, har kvar ett Höganäs som inte har något att spela för. Allt medan Landskrona måste vinna sina två matcher för att få chansen att hänga kvar och samtidigt hoppas på att Svalöv och Örkelljunga inte tar fler poäng den här säsongen. Helsingborg däremot, har så pass bra kvot att laget är klart för fortsatt spel i högsta serien.

Så här ser restprogrammet ut för topplagen:

Åstorp-1 (28 poäng/+63): Perstorp (borta), Svalöv (hemma), Perstorp (27 poäng/+66): Åstorp (hemma), Höör (borta), Bjuv (27 poäng/+47): Ängelholm-1 (borta), Tyringe (hemma), Tyringe (26 poäng/+48): Bjuv (borta), Eslöv (24 poäng/+52): Svalöv (borta), Ängelholm-1 (hemma).

Och här är matcherna för lagen kring nedflyttningsstrecket:

Helsingborg (16 poäng-kvot -20): Höganäs (borta), Landskrona (hemma), Örkelljunga (16 poäng-kvot -89): Höganäs (hemma), Svalöv (15 poäng-kvot -24): Eslöv (hemma), Åstorp (borta), Landskrona (12 poäng-kvot -65): Höör (hemma), Helsingborg (borta) samt Höganäs (11 poäng-kvot -59): Helsingborg (hemma) och Örkelljunga (borta).


Karl Meckenhäuser i Landskrona-1 ser fundersam ut. Och det har han all
anledning till med tanke på lagets utsatta läge i division 1-serien.
(Foto: Håkan Andersson)