(23 februari) Här kan man verkligen tala om ”bowlingfamiljer”. Och mycket duktiga sådana…

Eller vad sägs om det faktum att fem spelare i familjen Andersson från Ängelholm på lördagen ”snittade” lite mer än 216 poäng fördelat på totalt fem seriematcher i tre olika divisioner och tre i familjen Wegner från Hässleholm och Perstorp hade ett snitt av 224 poäng på två matcher av elitseriekaraktär.

Så här gick det till…

När BK Full House farmarlag tog emot Friggs dito från Perstorp i division 2-västra spelade Ängelholmshallens boss Peter Andersson (bilden) i hemmalaget och  briljerade med 932 poäng (218-222-235-257), hustrun Eva Andersson var också med och noterade 826 poäng. Samtidigt spelade dottern Sandra Andersson för Spader Dam i damernas elitserie i Olympiahallen mot Örgryte och noterade där 854 poäng varefter sönerna Andreas Andersson och Kim Andersson avslutade en mycket givande ”familjelördag” med resultaten 870 respektive 852 poäng när A-laget i BK Full House hemma mötte IFK Borås i Sydallsvenskan.

Och räknar man snitt på alla fem i familjen Andersson handlar det om 216,7 poäng på sammanlagt 20 serier.

Notera dessutom att Michael Wegner, hallföreståndare i Hässleholm, fanns med i BK 59:an hemma mot BK Bågen från Hagfors i elitserien och spelade ihop 930 poäng. Samma siffror, således 930 poäng, hade dottern Jenny Wegner i Spader Dam mot Örgryte där ”lillasyster” Cajsa Wegner noterade 839 poäng. Och detta gav ett snitt på drygt 224 poäng för familjen Wegner på tre matcher och 12 serier.

Hur det gick i de fyra matcherna? Det blev självfallet ”familjevinst” i samtliga…